Maxibote on Facebook
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: herkes nereye atandığını yazsın  (Okunma Sayısı 1432 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa
MaxiBÖTE Yönetim
MaxiBöte Ordinalyus Profesörü
*

Puan 91

« : Eylül 19, 2009, 07:52:39 ÖS »

evet arkadaşlar, yeni mezunlar nerelere atandıklarını yazsınlar bakalım

Karalama Defterim: http://mustafa.maxibote.com/
Teknik sorunlarınızı özel mesajla sormayınız.
secilcaskurlu
MaxiBöte Uzmanı
**

Puan 13

« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2009, 09:53:08 ÖÖ »

tokat-niksar (gazi ahmet ilköğretim okulu)
Hüsniye
MaxiBöte Uzmanı
**

Puan 21

« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2009, 10:59:21 ÖÖ »

tokat-niksar (gazi ahmet ilköğretim okulu)
tebrik ederim
Mustafa
MaxiBÖTE Yönetim
*

Puan 91

« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2009, 12:27:54 ÖS »

hayırlı olsun

emreyz
Bölüm Moderatörü
MaxiBöte Yardımcı Doçenti
*

Puan 22

« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2009, 04:36:59 ÖS »

Baya geç kaldım bu başlığı görmekte gerçi ama yazayım. Ama tabi önce hemşomu tebrik ediyorum bir kez de buradan Göz kırpan

Trabzon-Merkez
Çağlayan Adnan Menderes Lisesi

Hacettepe BÖTE Mezunu
Çağlayan Adnan Menderes Lisesi Bilişim TEknolojileri Öğretmeni
http://caglayanadnanmenderes.k12.tr
------------------------------------
İç içe 4 zindanda doğmuşsun ey insan...
Ölmeden o dört zindandan kaçamazsan, müebbet hapistir cezan...
ahmetcankal
MaxiBöte Uzmanı
**

Puan 12

Hacettepe Üniversitesi - Böte V. 4.1

« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2009, 12:57:46 ÖÖ »

tebrikler... Kaç puanla yerleştiniz ve KPSS de Bötecilerin durumu ne?

emreyz
Bölüm Moderatörü
*

Puan 22

« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2009, 10:48:36 ÖÖ »

Teşekkür ederim. 90 puanla yerleştim ahmet. KPSS de BÖTEcilerin durumu pek iyi değil. 2 temel nedeni var, birincisi genel olarak bilgisayar öğretmenlerinin durumu giderek kötüleşiyor. Atamada ayrılan pay sürekli kırpılıyor örneğin.(Aksine açık giderek arttığı halde) Kendi şahit olduğum birkaç olay, okul müdürleri bilgisayar öğretmeni bulunmadığı halde, milli eğitime bu kadroyu açık göstermiyor. Atama talep etmiyor. Bilgisayar derslerinde çocukları sbs çalıştıran müdür var ya. Şu da var tabi, okul müdürleri gösterse de, Milli Eğitim sağolsun bi küçülme, eksiltme olacağı zaman önce bizim bölüme müracaat ediyor.
ikinci sorun da şu, bildiğiniz gibi BÖTEliler teknik ve meslek okullarında çalışamıyor. Zaten kırpılan kontenjanın yarıya yakını da meslek lisesi olunca BÖTElinin seçim şansı iyice daralıyor Üzgün
Daha yüksek puanları BÖTEliler alıyor daima(çünkü almak zorundayız) oysa TEF liler daha düşük puanlarla, daha iyi koşullarda çalışma şansı buluyor.
Üstelik onlara sınırlama da yok, her okul türünde çalışabiliyorlar.
Durum bu. Sözün özü, "bilgisayarcıysan atanırsın" devri bitti maalesef. Bu yıl okul öncesi depremi oldu zaten ama, o olmasa da gitgide bizim alımlarımızı azaltıyorlardı zaten. Bu yıl KPSS ye girmeyen BÖTEliler, kıymetini bilin, çok şanslısınız Göz kırpan

Hacettepe BÖTE Mezunu
Mustafa
MaxiBÖTE Yönetim
*

Puan 91

« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2009, 05:27:51 ÖS »

- Müdür bilgisayar öğretmeni istemez, çünkü bilgisayar laboratuarı yok. bilgisayar öğretmeni gelecek, müdürn kafasını yiyecek buraya mı geldim diye.

- bilgisayar laboratuarı yok çünkü müdürün akepeden üst düzey tanıdığı yok. sittin sene gelmez oraya bilgisayar. çocukları düşünen kim? oranın müdürü MÜSPET değil, bilgisayar şöyle dursun zırnık göndermeyin oraya.

- öğretmen  atamaları türkiyede tamamen politik. bi bakarsınız, hiç almaz bi bakarsınız önüne geldiği yere atar. ALlah yardımıcınız olsun.

Baran
Murat
MaxiBÖTE Yönetim
MaxiBöte Profesörü
*

Puan 112

OGRETMEN MURAT

« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2009, 05:42:52 ÖS »

Müdürün okuluna bilgisayar öğretmeni vermemesi gibi bir lüksü olamaz. Bilgisayar öğretmeni teknik servisçi gözü ile bakıldığı için her müdür bilgisayar öğretmeni ister. Bötecilerin meslek liselerinde çalışmaması gerekiyor, çünkü aldığı dersler ortada. Bu sene meslek liselerine kontenjı fazla ayırdırlar oda meslek liselerinin katsayı sorunu ortadan kalktığı için. Bundan sonrada 1-2 sene meslek lisesine atamalar ön planda olur ama kontenjan fazla olunca ilköğretim ve düz liselere atamalar fazla olacaktır.
emreyz
Bölüm Moderatörü
*

Puan 22

« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2009, 04:08:03 ÖS »

BÖTE lilerin meslek liselerinde çalışmasının zaten uygun olmayacağına katılıyorum. Ama bir TEF mezununun da 4-5. sınıf çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenebilecek sosyal alt yapıya sahip olduğu konusunda ciddi kuşkularım var.(gördüğüm örnekler de kuşkularımı doğrular nitelikte)
Sorun şu: eğer bu iki dal, iki ayrı disiplinse-ki müfredatlarına ve bulundukları fakülterin bile ayrı olması bunu açıkça gösteriyor-bunların önündeki alanların da ikiye bölünmesi lazım.
Eğer TEF mezunu her sınıfta öğretmenlik yapabilecek niteliklere sahipse, BÖTE diye bir şeyi niye kurdunuz? Yok BÖTE'linin bir farkı var diyorsanız, ona farklı ağırlıkta yükleme yapıyorsanız, o zaman o "fark"a uygun kendine ait bir iş alanı olması lazım.
Ama pardon, afedersiniz, bir an kendimi normal bir ülkede sandım Gülümseme
Biz de lisans eğitimleri ve toplumun ihtiyaçlarını örtüştürmek, geleceğe dair planlama yapmak gibi kötü alışkanlıklar yoktu di mi Gülümseme
Biz "sal çayıra, Mevlam kayıra. Öğretmen işte"

Hacettepe BÖTE Mezunu
Baran
Murat
MaxiBÖTE Yönetim
MaxiBöte Profesörü
*

Puan 112

OGRETMEN MURAT

« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2009, 09:50:48 ÖS »

böte bölümlerinin esas kuruluş amacı ilköğretim okullarına bilgisaar öğretmeni yetiştirmektir. TEF lilere meb büyük ayrıcalık sağlıyor burada haklısın, 2 ye ayrılması lazım. Aslında bundan büyük sorun var oda elektronik öğretmenleri 3-4 yıl boyunca meslek liselerinde öğretmenliğe atandılar. Şuan 1000 den fazla elektronik öğretmeni bilgisayar öğretmenliği yapıyor ( meslek liselerinde öğretmenlik yapanlar bir sürü)Bir örnek vereyim; Bu yıl il içi atamalarda elektronik öğretmenliği bitirmiş bir arkadaş il içi tayinle teknik ve endüstri meslek lisesine geçti. Ayrıca halk eğitim bile gözüktü ona. Biz avcumuzu yaladık. Yanibilgisayar öğretmenliğine atanmış elektronik öğretmnleri böteden bile avantajlı artık TEF bilgisayar mezunlarını söylemiyorum.
affetmez
Yeni Üye

Puan 1

« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2010, 06:58:58 ÖS »

Durumumuz bu kadar vahim demekki. Biz ise kulaktan kulağa gelen saçma söylentiler diyorduk bunlara. Soğuk su mu içsek yoksa imkanımız olsada içirsek mi bilmiyorum. Ben meslek lisesinden mezun oldum. 1 yıl elektronik oradan dikey geçişle bilgisayar teknik bölümüne geçtim. Bizim bölümde BOTE den mezun olmuş programlama dili dersine giren hocamız vardı. Onlarda meslek lisesindeki açık nedeniyle böyle bir durum gerçekleşmişti demişti. Keşke farklı değerlendirmelere tabii tutularak gidilebilme ihtimali verilebilse meslek liselerine. Bu kadar önümüz kapanmışken çıkış kapısı bulmak ölüm olacak sanırım seneye. Ne diyim atanan arkadaşlarıma hayırlısı olsun. Gülümseme
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: